Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2011. december 20., kedd

a kezdet

A Mőbiusz Egyesület támogatja a Debrecenben és környékén élő fiatalokat abban, hogy társadalmi és környezet tudatos életet éljenek, hogy képesek legyenek megvalósítani terveiket és aktív állampolgárokká váljanak.

A Vállalkoz-Lak program során csoportunk tagjainak ötleteit és terveit visszük végig egy olyan folyamaton, melynek során konkrét megvalósítható projekt leírásokká, üzleti tervekké válnak. 
Ehhez megismerjük, hogy milyen elemekből épül fel egy ilyen tervezet, milyen megvalósításhoz szükséges tudást kell elsajátítanunk és támogató teret biztosítunk egymásnak. A vállalkozói, innovatív gondolkodás szükséges minden aktív állampolgár számára, hiszen ezek az ismeretek, ez a fajta megközelítés segítheti a társadalmi szükségletekre való megfelelő reagálást, munkahely teremtést, új szolgáltatások elindítását.

Ezt a folyamatot szeretnénk megjeleníteni, hogy megismerhető legyen más fiatalok számára is. Ezért blogot vezetünk a teljes program során, illetve környező településeken olyan bemutató napokat tartunk, ahol nem csak a program eredményeit jelenítjük meg illetve az ötletünket népszerűsítjük, hanem teret adunk a szükséges tudás átadásához, előadásokat szervezünk ott élő kortársaink számára is.

Szervezeti segítők bemutatása

Sárándi Andrea
Pedagógus végzettségű, tanári diplomája megszerzése után 10 évig a pénzügyi szektorban dolgozott vezetőként. Coaching végzettséget szerzett, jelenleg pszichológus képzésben végzős hallgató.
4 éve a felnőttképzésben tevékenykedik trénerként és üzleti coachként. Elkötelezetten hisz a változásban, és abban, hogy a tudatosság növelésével minden ember magasabb szintre léphet az adott területen.

Cserta Levente
Média- és kommunikációs végzettséggel rendelkezik, valamint Európai Uniós pályázatírói ismeretekkel. Pénzügyi területen dolgozik, 12 éve vezetőként. A banki szektor teljes körű ismerete, valamint vállalkozói szemléletmód jellemzi. Hisz abban, hogy a tiszta, nyílt kommunikáció a legtöbb esetben megelőzi vagy megoldja a nehézségeket.

Posta János
A MŐBIUSZ Egyesület elnöke 7 éve, 10 éve foglalkozik mikro és kisvállalati hitelezéssel.  Banki tevékenysége során tapasztalta, hogy a kezdő vállalkozók nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi kultúrával. Ezért fontosnak tartja, hogy az ifjúsághoz eljussanak azok az információk, amelyekkel rendelkezik pénzügyi téren és számára is fontosak lettek  volna iskolás korában is.

Töviskes Imre
Több mint 10 éve foglalkozik ifjúsági munkával, nemzetközi ifjúsági programokkal szervezésével, megvalósításával. Gyermekvédelemben végzett feladataiban szerzett tapasztalatokat olyan ifjúság segítő projektekben amelyek támogatják a hátrányos helyzetű fiatalok önfejlődését. Felnőttképzési és szervezetfejlesztési programokat szervez és valósít meg üzleti és non-profit területen.