Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2012. november 22., csütörtök

Tanulni drága és nincs is rá időm

Ezt az állítást cáfolja meg a Khan Akadémia ami ráadásul nem is az egyetlen ehhez hasonló kezdeményezés a világon. A cél, hogy magas szintű képzéseket juttassanak el minél több emberhez, a legújabb lehetőségeket és technikákat felhasználva és nagyon olcsón vagy ingyenesen.
Ha kedved van kémiát, fizikát, programozást vagy bármi olyat tanulni amit ma csak komoly összegekért, sok utazással illetve komoly időbefektetéssel tudnál elérni akkor itt belevághatsz. Itt te osztod be az idődet, olyan tananyagokat használhatsz amelyeket direkt erre a célra fejlesztettek, a legújabb fejlesztések jutnak el hozzád. A képzések egy része olyan dokumentációt is ad amelyet az életrajzodban is felhasználhatsz, a többi pedig azonnal használható tudást.
Ja igen, a nagy probléma... :) Angolul van. Még egy dolog amit érdemes megtanulni :)

2012. november 21., szerda

Az oktatás újragondolására vonatkozó stratégiát mutatott be az Európai Bizottság. Megdöbbentő adatokat tartalmaz a felmérés amelyek hatására sürgetik az oktatás átalakítását, a valódi elvárásokhoz való közelebb hozását.

"Jelenleg szinte minden negyedik európai, mintegy 73 millió ember csak alapfokú oktatást végzett, a 15 évesek ötöde nem tud megfelelően írni és olvasni, öt tagállamban pedig 25 százaléknál is többen nem tudnak megfelelően olvasni. A közlemény külön kiemeli Romániát és Bulgáriát, ahol a 15 évesek 40, illetve 41 százaléka küzd olvasási gondokkal, de a bizottság adatai szerint az unió leggazdagabb tagállamaiban, így Luxemburgban vagy Ausztriában is 25 százalék körüli ez az arány."

Érdemes végig olvasni HR Portálon megjelent cikket, mert ezeknek a tényeknek jelentős hatása lesz az életünkre a közel jövőben.


http://www.hrportal.hu/c/munkaalapu-tanulas-megreformalna-az-oktatasi-strategiat-az-eu-20121120.html

2012. november 11., vasárnap

Tanulj nyelveket

A TÁMOP 2.1.2. projekt alapvető célja a felnőtt lakosság gazdasági versenyképességének növelése, valamint munkaerőpiaci, elhelyezkedési esélyeinek növelése.
A projekt keretében megvalósuló mindkét típusú képzésben (idegen nyelvi és informatikai) részt vehet minden  18. életévét betöltött felnőtt, aki nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban (kivételt képeznek a költségtérítéses képzésben résztvevők).

http://www.tudasodajovod.hu/