Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2012. november 21., szerda

Az oktatás újragondolására vonatkozó stratégiát mutatott be az Európai Bizottság. Megdöbbentő adatokat tartalmaz a felmérés amelyek hatására sürgetik az oktatás átalakítását, a valódi elvárásokhoz való közelebb hozását.

"Jelenleg szinte minden negyedik európai, mintegy 73 millió ember csak alapfokú oktatást végzett, a 15 évesek ötöde nem tud megfelelően írni és olvasni, öt tagállamban pedig 25 százaléknál is többen nem tudnak megfelelően olvasni. A közlemény külön kiemeli Romániát és Bulgáriát, ahol a 15 évesek 40, illetve 41 százaléka küzd olvasási gondokkal, de a bizottság adatai szerint az unió leggazdagabb tagállamaiban, így Luxemburgban vagy Ausztriában is 25 százalék körüli ez az arány."

Érdemes végig olvasni HR Portálon megjelent cikket, mert ezeknek a tényeknek jelentős hatása lesz az életünkre a közel jövőben.


http://www.hrportal.hu/c/munkaalapu-tanulas-megreformalna-az-oktatasi-strategiat-az-eu-20121120.html

2 megjegyzés:

  1. Az európai átlag ilyan nagyon buta? Az uniós országok ennyire igénytelenek magukkal szemben, hogy ebbe a siralmas statisztikába belenyugszanak?
    Szomorú

    VálaszTörlés
  2. Külföldön hogy lehet olcsón jó helyen egyetemre járni? Segítsetek már ilyen jellegű infóval is, mert a gimiben nem nagyon kapok infókat.

    VálaszTörlés