Oldalmegjelenítések száma a múlt héten

2012. június 4., hétfő

Merre jártunk

A Vállalkoz-Lak programot bemutattuk egy nemzetközi projekt keretein belül is. Az "Első Városi Önkéntes Fesztivál" - „Egy tucat tapasztalat” interaktív önkéntes túra programján belül 2012. április 24. (Kedd) 7.30-tól 14.00 óráig mi is, mint helyszín, illetve az egy tucat program egyike szerepeltünk. A teljes program leírását megtaláljátok az alábbi linken:





A programunkról szóló tájékoztatás mellett a helyszínen a közel 300 résztvevőnek akik 12-30 fős csoportokban érkeztek játékos feladatokat kellet megoldani ami a vállalkozó kedvet fejleszteni és a karrier építés nehézségeit megismerni segített.

 Azt mutatják saját tapasztalataink is, hogy a fiatalok jobban oda figyelnek, ha nem "eladni" akarják nekik azt az ötletet, hogy a pénzügyekre való odafigyelés és a karrier tervezés fontos, hanem erről az ő véleményüket kérdezik meg és veszik figyelembe.

Azt gondoljuk, hogy a vállalkozás és karrier építés ma nem válik el egymástól olyan szigorúan mint korábban, egyre inkább komplex tervekkel kell elő állnunk, ha biztos jövőt szeretnénk. Csak akkor érvényesülhetnek a mi karrier és vállalkozási terveink, ha azt érezzük, hogy komolyan vesznek minket és elmondhatjuk a terveinket akkor is, ha azok néha nagyon elvontnak vagy nem reálisnak tűnnek.

Mi is abból tanulunk, ha megláthatjuk, hogy mi az ami mások szerint is értékes és értelmes. Ha ezeken a kezdeti lépéseken nem segítenek nekünk akkor elveszíthetjük a kezdeményező készségünket és a magabiztosságunkat is.

A résztvevőket megkérdeztük, hogy nekik milyen ötleteik vannak amiken már töprengtek, hogy lehetne építeni rá megélhetést. Az alábbiak csak néhány a sok jó ötlet közül:

  •     Családi mezőgazdasági vállalkozás átvétele
  •     Fotó stúdió
  •     Rajzfilm készítés, háttérmunkálatok
  •     Lovas turizmus
  •     Étterem
  •     Internetes kereskedelmi vállalkozás
  •     Pénzügyi tanácsadó cég
  •     Könnyű zenei együttes
















   


1 megjegyzés: